[seminar] C-MAC Euroškola

Popcevic ppopcevic at ifs.hr
Fri Jun 23 16:30:06 CEST 2017



Dragi kolege i kolegice, 




Zadovoljstvo mi je obavijestiti vas o [ http://www.ifs.hr/activities/konferencije/2017-c-mac-euroschool-in-material-science-2017-physical-properties-i-electrons-phonons-and-interactions-in-complex-systems/ |  održavanju C-MAC euroškole 2017 ] koja će se održati u Splitu od 10. do 15. rujna 2017. Naziv euroškole je „ Physical properties I – electrons, phonons and interactions in complex systems “. Teme koje će biti obrađivane tiču se osnova elektronskih i fononskih sustava te njihova međudjelovanja u kompleksnim metalnim sustavima. Stoga će naglasak biti stavljen na utjecaj strukturne kompleksnosti na elektronska i fononska svojstva kao i neke manifestacije elektron-fonon međudjelovanja (kao što su polaroni, supravodljivost, valovi gustoće naboja i spina). Kompleksni metalni spojevi imaju visok potencijal s aspekta tehnoloških primjena, te su osnove termoelektriciteta i katalize također uključeni u program euroškole koji se nalazi u prilogu. 

Ciljana skupina su postdoktorandi, doktorandi kao i studenti fizike viših godina. 

Za sve detalje vezano uz teme, listu predavača, format škole molim Vas posjetite stranicu [ http://euroschool2017.ifs.hr/ | http://euroschool2017.ifs.hr/ ] , gdje je dostupna on-line registracija te prijava sažetaka. Sve sudionike se potiče da pripreme prilog u obliku postera. 



Rok za prijavu je 1. srpnja. 



Za sve sudionike sa domaćih institutcija (iz RH) omogućeni su povoljniji uvjeti sudjelovanja (smještaj i kotizacija) ovisno o broju pristiglih prijava. Stoga molim sve zainteresirane da mi se što prije jave. 

Molim Vas da obavijestite sve potencijalno zainteresirane kandidate. 




Više informacija o prošlim školama iz ovoga slijeda možete pronaći [ http://www.eucmac.eu/about/euroschool | ovdje ] . 



Uz srdačan pozdrav 

u ime lokalnog organizacijskog odbora 


Petar Popčević 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.phy.pmf.unizg.hr/pipermail/seminar/attachments/20170623/cdb215a1/attachment.html>


More information about the seminar mailing list