[seminar] IF

Ticijana Ban ticijana at ifs.hr
Wed Jan 2 13:06:09 CET 2008


 
Poštovani,

Uz najljepše čestitke povodom Nove 2008. obavještavam Vas o održavanju seminara na Institutu za fiziku, Bijenička cesta 46, predavaonica u zgradi Mladena Paića u petak 04. siječnja 2008. u 11:00 sati.

Seminar pod naslovom Teorijska studija ultrahladnih sudara i prijedlog nove sheme za efikasno formiranje hladnih dvoatomskih polarnih molekula
održat će Marko Gaćeša, PhD student na Sveučilištu u Connecticutu, USA.

Sažetak predavanja možete pronaći u nastavku poruke.

Srdačan pozdrav,
Ticijana Ban
_______________________________________________________________________________________________________________________

Teorijska studija ultrahladnih sudara i prijedlog nove sheme za efikasno formiranje hladnih dvoatomskih polarnih molekula

Marko Gacesa
Graduate student
Department of Physics, University of Connecticut
2152 Hillside Road, Storrs CT 06269, USA

email: gacesa at phys.uconn.edu
tel: +1 860 486 5984


    Istrazivanje ultrahladnih molekula i novih načina kontrole heteronuklearnih sistema je trenutno vrlo aktivno područje atomske fizike. Rasprsenja koja mozemo proucavati kroz dvoatomske interakcije u ultrahladnim plinovima daju nam informacije potrebne u npr. fizici vise cestica koja opisuje hladni degenerirani Fermijev plin i BEC.
    Takodjer, formiranje ultrahladnih polarnih dvoatomskih molekula uosnovnom vibracijskom stanju je potencijalno zanimljivo za izvedbu sistema za procesiranje kvantne informacje. U ovom seminaru pokazat cu kako se modelira takav sistem i nalaze pozicije Feshbach rezonancija kao i parametri za opis sudara, te prikazati novu shemu za formiranje stabilnih ultrahladnih polarnih molekula zasnovanu na fotoasocijaciji u blizini Feshbach rezonancija.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.phy.hr/pipermail/seminar/attachments/20080102/6d0e741f/attachment.htm 


More information about the seminar mailing list